Kurssi: Hevosen kehonhuolto osa 1 ja 2

TASAPAINO, SUORUUS, ASETTUMINEN JA TAIPUMINEN

Kehonhuolto ennaltaehkäisee vammoja ja auttaa hevosta liikkumaan vaivattomasti.

Rento ja vetreä hevonen on miellyttävä ratsastaa ja ajaa. Kurssilla tehtävät harjoitteet kehittävät hevosesi kehonhallintaa, ja samalla ne parantavat myös hevosen käsiteltävyyttä ja ratsastettavuutta. Monet selässä/ kärryillä tuntuvat ongelmat ovat usein ratkaistavissa maastakäsin.

Kursseilla opit kiinnittämään huomiota liikkeiden ja kehon ongelmakohtiin ja saat eväitä liikkeen tai lihaksiston ongelmien ratkaisuun.

Kurssi on 2 osainen: voit osallistua yhteen päivään joko lauantaina tai sunnuntaina, tai molempina päivinä. Lauantaina on hieman enemmän teoriaa ja tehdään harjoituksia joita voidaan tehdä päivittäin erilaisissa tilanteissa, sunnuntaina jumpataan perusjumpan lisäksi ohjasajaen sekä käsitellään ympyrällä työstämistä.


LAUANTAI 26.5.2018 klo 10-14

Kurssin tavoite:
– Opit arvioimaan perusasioita hevosen rakenteesta jotka vaikuttavat hevosen liikkeeseen.
– Opit mitä erilaisia ongelmia maastakäsin tehtävät liikkeet paljastaa ja millaisiin ongelmiin kannattaa puuttua ennaltaehkäisevästi.
– Opit muutamia erilaisia tapoja/varusteita joilla pääsee samaan lopputulokseen, jolloin voit valita itsellesi sopivat varusteet ja toimintatavat.

Kurssilla opetellaan muutama perusliike jotka voidaan lisätä hevosen alku- ja/tai loppuverryttelyyn.

Kurssi sisältää 2h teoriaa hevosen anatomiasta ja rakenteesta, n. 1,5h erilaisia käytännön harjoituksia sekä n. 30 min yhteistä keskustelua. Kurssilla käsitellään pintapuolisesti erilaisia varusteita – etuja ja ongelmia.
Kaikki kurssin jumppaliikkeet on tehtävissä ihan tavallisilla varusteilla etkä tarvitse ylimääräisiä varustehankintoja niitä varten.

Yht. 4 tuntia. Hinta 60€ /hlö (sis. Alv 24%).

Osallistuminen molempiin kurssipäiviin 90€ /hlö (sis. Alv 24%).


SUNNUNTAI 27.5.2018 klo 10-13

Tasapainon, asetuksen ja taipumisen tarkistaminen ja kehittäminen.

Miten erilaiset varusteet vaikuttavat hevosen liikkeeseen.
Milloin ongelma on lihaksistollinen ja milloin esim. käyttäytymisessä.

Kaiken työskentelyn lähtökohta on tasapainon säilyttäminen, hyvä tasapaino takaa miellyttävän työskentelyn hevosen kanssa ja ennaltaehkäisee vammoja.

Perusjumppa:
Dynaamiset venytykset loppuverkassa (maasta/selästä käsin)
Etuosan lihasten kehittäminen – yksinkertaiset harjoitteet joita voi tehdä päivittäin.
Takaosan lihasten kehittäminen – yksinkertaiset harjoitteet joita voi tehdä päivittäin.
Selän ja lantion vahvistaminen.

Hevosen työskentely ympyrällä.

Kurssi sisältää n.1h teoriaa, n.2h käytännön harjoituksia – yht. n.3 tuntia.

Kurssilla käsitellään yleisimpiä liikkeeseen ja lihaksistoon liittyviä ongelmia joita ratsuilla ja ravihevosilla on: lavan, selän ja lannerangan ongelmiin.

Kurssilla pääset testaamaan erilaisia varusteita samoilla hevosilla ja pääset arvioimaan varusteiden vaikutusta liikkeeseen (erilaiset suitsitukset, kuolaimet, riimu, kapsoni jne.). Kurssilla koitetaan vertailevasti myös erilaisia työskentelytapoja (liinaaminen, ohjasajo, maastakäsin työskentely) erilaisilla hevosilla. Voit valita itsellesi ja hevosellesi sopivan tyylin ja varusteet jumppaamiseen.

Kurssilla käydään läpi lihasryhmittäin mihin eri liikkeillä pyritään ja miltä liikkeet näyttävät eri tasoisilla hevosilla. Näet mihin liikkeet vaikuttavat ja käsitellään erilaisia ongelmia ja ratkaisuja niiden taustalla.

Hinta 60€ /hlö (sis. Alv 24%).

 

Osallistuminen molempiin kurssipäiviin 90€ /hlö (sis. Alv 24%).


Ilmoittautuminen: miisa @hevoskoulutus.fi (poista välilyönti).

Kurssi maksetaan ennakkoon tilisiirrolla. Kurssin hinnasta 15€ on varausmaksua jota ei palauteta. Peruutukset viimeistään 7vrk ennen kurssin alkua. Saat paluupostilla linkin esitietolomakkeeseen jonne voit laittaa ongelmia joihin toivoisit omalle hevosellesi ratkaisua (lihaksistolliset: esim. lavat, selkä, lanneranka tai jalkaongelmia, haasteita liikeessä: kompuroi, rikkoo askellajeja jne.).

Voit maksaa osallistumisen Paypalilla Hevoskoulutus.fi-sivuston kautta tästä linkistä.


Kurssi sopii kaikille hevosenomistajille, hoitajille ja harrastajille. Kurssit ovat rakennettu hevosen kehonhuollon näkökulmasta, tavoitteena nostaa vaatimustasoa asteittain hevosen peruskunnon ja rakenteen asettamissa rajoissa.

Et tarvitse aiempaa kokemusta hevosen maastakäsin käsittelystä ja kokeneena saat uusia näkökulmia erilaisten hevosten työstämiseen kehonhallinnan, varusteiden ja kehonhuollon näkökulmasta.


Jos tulet kauempaa ja olet kiinnostunut osallistumaan molempiin päiviin, katso Ikaalisten majoitusmahdollisuudet mm. Luomajärven Hevoskievari tai Ikaalisten Kylpylä jotka ovat molemmat lyhyen matkan päässä talliltamme.


Kouluttaja: Miisa Wikman / MW Hevospalvelut.
Miisa on hevoshieroja, jolla on jatkotutkinto hevosen biomekaniikasta.
Koulutuksellaan Miisa on tähdännyt nimenomaan ennaltaehkäisevään tapaan toimia, ongelmanratkaisuun sekä liikkeen kautta tehtävään korjaukseen. Miisa uskoo että monipuolinen ja vaihteleva liikunta on pohja terveelle ja hyvinvoivalle hevoselle harrastehevosista kilpahevosiin.