Hevoshieroja Ikaalinen
Hevosen biomekaniikka, Hevosen kouluttaminen, hevosen kuntouttaminen, Hevosen liikkuminen, Hevosen oppiminen, hevosen rakenne, hevoshieroja, Hevoshieronta, Hevoskoulutus, horsemanship, Ikaalinen, jännevamma, Käyttäytyminen, Ohjasajaminen, Ohjasajo, Pirkanmaa

Hyödynnä hevosesi toipilasaika kehonhallinnan ja suorituskyvyn parantamiseen!

Vammojen ennaltaehkäisy ja kuntoutus lähtee arjesta!

Onko hevosesi loukkaantunut tai sairastunut?

Kaipaatko vaihtelua hevosesi kanssa?

Onko hevosellasi mahdollisesti joitain käytösongelmia joita haluaisit ratkoa?

Ylläpidä hevosesi kuntoa myös toipilasaikana! Henkisesti ja fyysisesti!

Jos hevosesi on loukkaantunut tai vammautunut älä turhaan keskeytä harjoittelua!

Kehonhuollon, kehonhallinnan ja lihaskunnon ylläpidon merkitys korostuu toipilasaikana!

MW Hevospalvelut varusteiden sovittaminen
Ylläpitämällä hevosen lihaskuntoa toipilasaikana, edesautetaan varusteiden sopivuutta myös tauon jälkeen.

Yksilölliset kehonhuolto- ja kuntoutusohjelmat

Hevosellesi voidaan tehdä oma, yksilöllinen kehonhuolto-ohjelma vamman laadun ja sijainnin mukaan. Ohjelma voi sisältää hevosen osaamistason mukaisia tehtäviä, joita voidaan vaikeuttaa ohjelman edetessä, hevosen kunnon mukaan.

Tavoitteena on ylläpitää hevosen lihaskuntoa, estää toipilasaikana helposti syntyvää turhautumista ja kehittää hevosen lihaksiston tasapainoa ja symmetriaa.

MW Hevospalvelut hevoshieronta
Oikeanlaisilla tehtävillä voidaan hevosen kehonhallintaa kehittää palvelemaan ajossa ja ratsastuksessa. Erityisesti tasapainoa voidaan kehittää maasta käsin.

Estä kompensaatioliikkeiden syntyminen ajoissa!

Jos loukkaantuminen on aiheuttanut hevoselle kipua, se luonnostaa yrittää suojata kipeytynyttä kohtaa kehossaan. Tämä johtaa usein siihen, että hevonen käyttää kehoaan ja kuormittaa raajojaan epätasaisesti.

Epätasainen raajojen kuormitus johtaa nopeasti pysyvään kompensaatioliikkeeseen, hevonen käyttää vamman parannuttuakin kehoaan epätasaisesti. Kaikki epäsymmetria altistaa vuorostaan terveen raajan loukkaantumiselle, mutta johtaa helposti myös liikeratojen sekoittamiseen (peitsaamiseen, askellajien sekoittamiseen, jäykkyyteen jne.). Kompensaatioliikkeiden kehittäminen on nopeampaa ja helpompaa kuin niiden jälkikäteen korjaaminen.

Toipilasajan tehokas hyödyntäminen ja aikainen puuttuminen laskee merkittävästi riskiä uudelleen loukkaantumiseen ja ylimääräisien ongelmien syntymiselle.


Erityisesti jännevammoista tai nivelongelmista kärsiville!

Jos hevosesi kärsii esimerkiksi jännevammasta, voidaan ohjelma rakentaa sitten, että hevosen kehon symmetria säilyy, eikä toipilasaika johda epätasaiseen kehon käyttöön. Hevosen mieli pysyy virkeänä, mutta sille ei tule tarvetta kerätä virtaa ja sitä kautta altistaa itseään uudelleen loukkaantumiselle.

Mitä tehokkaammin ja monipuolisemmin hevosen kuntouttaminen tehdään, sen parempi ennuste nopealle palautumiselle.

Palautuminen takaisin normaaliin arkirytmiin helpottuu ja nopeutuu, eikä harjoittelua tarvitse aloittaa kokonaan alusta.

hevoshieroja ikaalinen
Jännevammojen ehkäisyssä kehon symmetrinen käyttö on suuressa roolissa.

Työskentelystä apua myös käytösongelmiin!

Erilaisten fyysisten tehtävien suorittaminen ylläpitää hevosen aktiivisuutta, mutta kanavoi energian tehtävien suorittamiseen hössöttämisen sijaan. Tämä parantaa merkittävästi hevosen käsiteltävyyttä kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa.

Uudelleen loukkaantumisen riski kasvaa, jos hevosella ei ole aktiviteetteja eikä mahdollisuutta liikkua tai viettää aikaa lajitovereiden kanssa. Kehon hallinta tehtävät kehittävät ihmisen ja hevosen yhteistyötä, pitävät molempien mielen virkeänä ja kanavoi energian hyödylliseen tekemiseen.

Oikein kanavoiduilla ja vamman laadun huomioivilla tehtävillä voidaan ennaltaehkäistä hevosen turhautumista toipilasaikana.

Hevosellasi ei tarvitse olla minkäänlaisia käytösongelmia, mutta tehtävät edesauttavat ihmisen ja hevosen yhteistyön kehittymisessä entisestään!


Oikein tehdyistä harjoitteista on kaikilla tavoin ainoastaan hyötyä!

Kun ohjelma on suunniteltu hevoskohtaisesti ja sitä toteutetaan oikein ja aktiivisesti saadaan hyötyä monelle eri osa-alueelle! Se edesauttaa käsittelyä, hevosen parantumista, mutta ne kehittävät myös pitkällä tähtäimellä hevosen suorituskykyä ja vammojen ennaltaehkäisyä!

MW Hevospalvelut - hevoshieronta
Hevosen keho on kiehtova kokonaisuus jossa jokainen osa on liitoksissa toisiinsa ja kaikki ylimääräinen on karsittu pois. Siksi harjoitteiden tulisi olla kokonaisvaltaisia.

Ota yhteyttä ja suunnitellaan sinulle ja hevosellesi sopiva harjoitusohjelma!

45€ (sis. Alv 24% – 36,29 Alv 0%) / 1,5 tuntia / hevonen sis. yksityiskohtaisen harjoitusohjelman.

(hinta sis. matkakulut 30km säteelle Ikaalisista, sen jälkeiseltä matkalta +0,43€/km).

Voit maksaa käteisellä, laskulla tai pankki- ja luottokortilla. Pankki- ja luottokortilla sekä laskulla lisätään hintaan 1,25€ laskutuslisä.

miisa(@)hevoskoulutus.fi

050 464 9585 (9-17, jos en heti pääse vastaamaan, lähetä tekstiviesti tai soita uudelleen!).


Sinulle joka haluat tehokkaan kuntoutusohjelman hevosellesi normaalin arkitreenin lisäksi:

5 kerran kortti 190€ (norm. 225€).

Kerrat voivat sisältää tarpeen mukaan lihashuoltoa, varustekonsultaatiota, maastakäsin työskentelyä sekä yksilöllinen jumppaohjelma hevosesi tarpeiden mukaan. Erinomainen esimerkiksi toipilaille ja nuorille hevosille tai sinulle joka kaipaat vaihtelua hevosesi arkeen! Kortti on voimassa 5 kuukautta ostosta.